朋友最近推介銅鑼灣時代廣場附近有間樓上Cafe好正,食物同氣氛都很好,今晚,等理K先生放工,就去小桃咖啡室食好西。呢度真的很適合情侶拍拖,三五知己一邊食下野、飲下野,一邊玩下board games,增進感情。呢度嘅board games又新又多選擇,好好玩呀。而且這里有個陽台,可以一邊飲野一邊悠閒地觀望時代附近閙市中的街景,非常寫意,很適合忙碌上班族,放工後鬆一鬆呢打開menu時,真的有驚喜,原來小桃嘅食物同飲品選擇很多,而且呢度有酒牌,有售賣紅酒同啤酒。因為太多選擇,有選擇困難症嘅我地,就點了2人特級餐(188 per head),每樣份量都很多同很好味。我同K 先生選了一份沙律同餐湯share ,個湯很正,有很多配料;而沙律也味道很好,有煙肉粒同脆麵包粒,很香囗。另外芝士蒜容包,焗得好香好脆,好味道呀!小食:選擇了蜜汁雞翼,雞翼配上蜜糖香草焗,好香好味,真係想食多幾隻主菜:選擇了醬燒豬仔全骨配肉醬薯條 同卡邦尼意粉醬燒豬仔骨燒得好入味好香,而且好軟身好易食;另外香脆可口薯條配上肉醬,味道非常豐富,份量非常多,好抵食。卡邦尼意粉都很好味意粉軟硬度適中,配上creamy白汁, 配料也很
,今晚,等理K先生放工,就去小桃咖啡室食好西。

我同K 先生選了一份沙律同餐湯share ,
個湯很正,有很多配料
;而沙律也味道很好,有煙肉粒同脆麵包粒,很香囗
。另外芝士蒜容包,焗得好香好脆,好味道呀!

主菜
:選擇了醬燒豬仔全骨配肉醬薯條 同卡邦尼意粉

醬燒豬仔骨

卡邦尼意粉都很好味
意粉軟硬度適中,配上creamy白汁, 配料也很多,而且份量很大。我同K先生兩個人食到好飽好滿足呢

甜品:雪糕puff ,味道ok。

飲品:我地選了熱蕉糖朱古力同西䄂綠茶。
西袖綠茶味道很清新,K先生很鐘意飲。
而蕉糖朱古力,很濃蕉糖味,好香甜。

我同K先生都覺得小桃咖啡室係一間有誠意嘅樓上cafe ,食物水準高,而且價格很大眾化,性質比很高,值得一試。

我同K先生一坐就坐咗差不多三個鐘,坐到吾捨得走

• 卡邦尼白菌煙肉意粉
  • 醬燒豬仔全骨