為咗揾拉麵,我同老細真係會捐窿捐罅週圍貢~~好耐冇行過女人街,其實響啲檔口背後,都有啲深藏不露嘅正舖頭,今日就畀我搵到間專食拉麵嘅!因為大廈樓上裝修緊,門面有啲隱秘,但係內裏寄寬敞~餐單好簡單,有湯麵有沾麵。今日叫咗兩款湯麵,主打煮干背脂湯底叉燒拉麵,個湯底好清甜,背脂仲可以揀唔同嘅濃度,麵又可以揀硬度。我呢碗係極粗麵,啱曬我鍾意彈牙嘅口感!!🥰👍🏻老細要咗豚骨醬油拉麵,用嘅係幼麵,但係個湯估唔到好濃郁,啱曬佢!塊叉燒做到有少少炭燒嘅香味,煮得好好味好淋,要讚一讚隻溏心蛋!!果然有水準!!晶瑩剔透…仲要好入味!仲有好多唔同嘅配菜可以加:紫菜、木耳絲、筍、溏心蛋、連叉燒都可以~飲品有啲日本直送嘅果汁梳打,價錢仲要非常合理~對呢間拉麵店十分有好感!!🥰❤️佢原來仲有lunch同下午茶,價格經濟實惠~下次離開旺角就唔好錯過啦!!

2024-09-02