一講起食韓國嘢,相信好多人都會諗起醬油蟹,今次我哋就一於有啲新意,搵另一類韓國嘢試吓。嚟到呢間餐廳,一打開門已經覺得十分有風味,見到牆身嘅佈置-鐵皮拉閘、洗衣機同埋水吧嘅裝飾,好似返咗韓國嘅地攤檔咁。由於我哋去食嘅時候係午餐時段,避免眼闊肚窄,我哋就諗住兩個人share三樣嘢就啱啱好啦。首先嚟到嘅係招牌炒章魚,上菜嘅時候熱辣辣已經覺得好吸引,章魚咬落唔會韌,唔好睇佢個碟以為好少,蔬菜下面冚埋咗唔少章魚粒,甜甜辣辣好開胃。好味指數: 🌕🌕🌕🌑🌑我哋第二樣柯打係泡菜煎餅,泡菜味唔算十分辛辣,但咬落嘅質感同出面餐廳食薄脆嘅感覺有另一番體會,聽店員嘅建議點上醬汁更加將煎餅嘅香味帶咗出嚟。好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑最後係我哋好期待嘅炸雞,我哋嗌咗甜辣同醬油一雞兩味,唔單只係雞髀,連雞胸嘅位置都好嫩滑,唔會鞋颯颯,除咗份量好足外,每舊雞都有足夠醬汁,充分包裹住香脆嘅外皮,最後成功抱住個肚餓離開。好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑兩個人食到行唔喐都係六百蚊有找,有機會經過尖沙咀記住去試下喇!

好味指數: 🌕🌕🌕🌑🌑

好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑