2023-11-07 2526 瀏覽
其中一樣好香港嘅嘢:打邊爐!今日去咗食日式打邊爐 Shabu Shabu 🤗 佢有幾款價錢,不過要留意星期六、日、公眾假期同公眾假期前夕係要每人加多$10。我哋今次就揀咗‘特選’嗰款,每人$218+10% service charge.因為我哋早去(5pm左右),所以唔洗排隊已經可以入。限時90分鐘,其實食埋甜品都係啱啱好夠。鬼佬今日做完運動,要大量補充蛋白質,所以任食雞肉、豬肉同牛肉就啱哂。雞肉佢會切到一粒粒俾你,豬肉同牛肉就切到好薄,可以任加。我覺得豬肉好食過牛肉,牛肉比較肥。中意食素嘅都冇問題,佢有all you can eat 菜、瓜類、洋蔥、蘿蔔、蕃茄,豆腐、菇類、粟米等等。甜品有蛋撻同brownie, 不過因為食完主菜太飽,我哋今次淨係食咗frozen yogurt。除咗有原味,今期仲有秋天嘅味道:栗子味。Frozen yogurt都有不同嘅配料,例如花生碎、提子乾同棉花糖,不過就冇我最中意嘅彩針😔食完熱辣辣嘅嘢最啱食番杯☺️我家鬼佬係咖啡愛好者☕️可以任飲咖啡佢就最開心。我就飲左杯熱茶🍵嗰度仲有果汁同汽水,全部都係任飲。

2023-10-15