2022-07-26 558 瀏覽
鬼混仲喺銅鑼灣嘅時候食過一次afternoon tea🫖後尾以為未食過晚市就執咗 原來係搬了鋪😅新舖裝修呈現另一種style 地方好闊好大 好似升級咗 好grand😳★"`'-.,,.-'`"-.,☆,.-`'`-.,,.-`'`★-.,,.-*🌶麻辣凍的蜆 $118又會好食到咁!係成晚最愛的一道菜💛雖然係Starter但係好大碟。麻辣醬汁令我食蜆食唔停口🌶蜆肉細粒但係肥美架🥹同男朋友超快KO呢碟嘢😂💛火炙油甘魚薄片 $108雖然話係薄片 但係我就覺得好似厚切咁😳充滿鮮味。配上魚子加唧埋青檸汁上去,酸酸地令油甘魚味道昇華💚🥦西蘭花苗配蓮藕片 $88好驚喜!原來有啲炸蒜喺上面🧄係脆卜卜!蓮藕片根本就係蓮藕薯片🤣超香口!脆脆地嘅西蘭花苗食得好過癮 真係第一次食呢一種質感嘅菜🤣🦞龍蝦沾麵 $188賣相已好靚了🥹大大件半邊龍蝦尾喺上面,入口鮮甜,爽口彈牙。雖然切嘅時候有啲吃力😅因為有啲痴殼😂呢款沾麵真係世一🥹🥹彈牙嘅沾麵配上濃郁龍蝦味又Creamy嘅醬汁🤤沾麵好掛汁😍好幸福!! 我下次來都會再嗌!🍖慢煮西班牙豬肋骨 (Half) $198半份都已經大份到好震撼😂😂豬肋骨鋪蜜汁,惹味無比,充滿香

🌶麻辣凍的蜆 $118

西蘭花苗配蓮藕片

🦞龍蝦沾麵 $188

龍蝦沾麵

🍖慢煮西班牙豬肋骨 (Half) $198

半份都已經大份到好震撼😂😂豬肋骨鋪蜜汁,惹味無比,充滿香氣😍😍肉質嫩滑,唔會鬆散。
慢煮西班牙豬肋骨

🍿爆谷火山🌋 $88

我Post完story之後,呢個竟然係詢問度最高嘅一款食物😂
其實純粹就係用焦糖爆谷砌出嚟嘅一座滿佈爆谷嘅山🌋😂😂無論內同外都係爆谷🍿好震撼。打卡係一流的📸不過建議大概四個人先好嗌呢一座山🌋始終咁甜有啲漏,兩個人食唔晒🤣
爆谷火山

🥤Tiramisu $48

Tiramisu Coffee好香口啊!上層鋪滿可可粉🍫中層係Vanilla Cream 飲落係奶蓋口感🥺🥺好似飲緊Tiramisu奶蓋咖啡☕️咖啡係飲得出Tiramisu味🍰但係又唔會搶過咖啡本身嘅味道 好好飲!
Tiramisu

🥤丸久小山園玄米柚子梳打 $42

好鍾意呢度嘅另外一個原因就係每一道菜 每一杯飲品,都好有心思。見到上面有三粒丸子超級興奮🍡飲落好重柚子味,慢慢細嚐就會飲到淡淡的玄米茶味散發出嚟。呢杯梳打好解渴🧊呢個36°C高溫下,飲呢杯最適合不過🥵
丸久小山園玄米柚子梳打

麻辣凍的蜆