2023-07-31 20 瀏覽
自問對酒嘅了解唔係好深入,都係間唔中出黎食飯同放假喺屋企先飲下🙈今次黎更加了解同中意酒了🤤位於大南街嘅HANDS主打手工啤,現場仲有魔術師駐場氣氛好好😍食完飯除左睇魔術,有興趣仲可以學埋一份🪄同其他bar唔同,呢度型格得黎環境唔會好嘈👍🏻超適合黎飲酒談心同店員傾左幾句,原來呢度係疫情影響下先轉左有埋正餐食~仲好細心咁問我地中意邊類酒同我地推介返😋仲同我哋講咗好多酒嘅來源同埋歷史((學到嘢😂呢度有好多手工啤同唔同口味嘅酒,而且啲款成日都會轉,果然好有心❤️個人唔太飲到烈酒,中意比較甜嘅,店員推介左呢支純蜂蜜發酵出黎嘅mead酒🍺超易入口,真係好啱我口味!店員推介左幾款由香港蒸餾廠製造嘅Gin酒🍸其中介紹咗無名氏呢個品牌,佢嘅Gin酒由 20幾種草本加香港獨特風味製造出黎🍸而我哋叫嘅呢款酒選用左大紅袍,飲落除咗茶香味仲帶啲果香同辛香~凍飲時沖淡咗個辣味,更加飲得出果香同回甘🥹店員亦推介我哋溝啲mead落去一齊飲,超match超中意呀冇介紹錯❤️❤️小食雞翼比我想像中多😋單骨雞翼新鮮滾熱出爐,食落好鬆脆🤤雞翼有清幽嘅麥香味,食落亦好濕潤!炸雞啤酒絕配呀!🙈🦀好大隻軟殼蟹😍意粉好重芝士味,配料有菇同

Lone Bee Sparkling Manuka Mead

脆炸蜜味啤酒單骨雉冀

原隻軟殼蟹芝士扁意粉

🦀好大隻軟殼蟹😍意粉好重芝士味,配料有菇同洋蔥,口感唔錯~
原隻軟殼蟹芝士扁意粉

意粉唔會過熟,相當掛汁😍芝士迷必食
自家油封鴨腿配手打薯蓉

油封鴨腿係法國最優秀嘅菜餚之一😋竟然喺呢度食到!利用油脂鎖住鴨肉嘅香味,肉質酥軟味道濃香,仲食到香草味超好食😋
再同店員吹左陣水,黎緊可能會有大型魔術表演同live band show,下次見!!😍😍😍😍
脆炸蜜味啤酒單骨雉冀
自家油封鴨腿配手打薯蓉