2018-11-28
朋友成日都話要帶我黎呢間好有特色既餐廳食飯,裝修真係好特別,氣氛仲營造得好好🤩白酒忌廉汁煮法國藍青口,個汁煮得好正,好creamy,而且有個個香草,應該係迷迭香既淡淡味道係白汁度,青口仲係好嫩滑😍泡沫蘑菇湯,呢個高度推薦,如果你同我一樣喜歡菌類既味道,你會超級超級超級無敵喜歡呢個湯,因為佢將菌類切到好細粒,令佢既味道係湯度呈現哂出黎☺️☺️西班牙伊比利亞黑毛豬T骨扒(西梅醬),佢先用慢煮方式煮完,當我地落單時再將扒拎去煎同焗,呢個煮法將扒本身既肉汁鎖住係扒入面😚蟹膏蟹肉鮮闊條麵,佢地係用全蛋麵,麵係比較幼身,類似天使麵個種,食得出佢地既蟹肉係新鮮蟹拆出黎,唔係出面買蟹柳返黎充當,係誠意之作😋😋朱古力忌廉泡芙,有兩粒士多啤梨伴碟,但粒士多啤梨超甜。泡芙裡面既係朱古力cream 唔係雪糕😝