2022-11-12 109 瀏覽
好耐無去旺角區喇~ 熟悉嘅舖頭部份唔見哂,感覺有啲陌生。路過,被湖水藍色嘅魚事者吸引到,原來係專賣魚品嘅食店。開心樂園魚狗包 $38店長介紹,係佢哋啱啱出嘅新產品,皮脆彈牙嘅魚狗腸,加上解膩嘅青瓜絲丶酸酸甜甜嘅他他醬汁,估唔到又幾好味喎!又香又臭蒜油雞球魚麵撈 $38一定要試吓佢哋嘅招牌魚麵,細滑彈牙;鍾意食蒜嘅人,一定唔會覺得臭,再重手啲都仲得呀~ 雞球大過粒乒乓波,外皮超香脆,本身以為會有少少嚡,又唔係喎!雞肉入味之餘又有肉汁。陳皮燒賣 $20魚肉燒賣係佢哋工場自己整,本身鍾意陳皮,見到陳皮產品都會特別想試,呢款燒賣,食到陳皮甘香,唔錯!港式多士三併配黑松露醬 $33三件分別由魚丶蝦丶墨魚,夠香口招牌奶茶王 $20店家自家調製,茶餐廳風味嘅港式奶茶,甜度適中,推介!少爺啤 經典淡愛爾 $28麻辣雞尾酒 $23小店竟然有得飲少爺啤,仲要係夠凍!即刻要叫返兩罐,同老友邊食邊啤!經典淡愛爾係少爺啤代表作,唔使多介紹,反而麻辣雞尾酒就真係第一次試,Vodka丶麻辣香料丶生薑丶蔗糖,少少甜,少少酸,又有啲香料味,幾得意。店長好nice,有問必答之餘,仲會喺外賣紙袋寫吓字畫吓公仔,就係想令客人

開心樂園魚狗包

陳皮燒賣
陳皮燒賣 $20

港式多士三併配黑松露醬
港式多士三併配黑松露醬 $33
三件分別由魚丶蝦丶墨魚,夠香口

招牌奶茶王
招牌奶茶王 $20
店家自家調製,茶餐廳風味嘅港式奶茶,甜度適中,推介!

少爺啤 經典淡愛爾 $28
麻辣雞尾酒 $23

店長好nice,有問必答之餘,仲會喺外賣紙袋寫吓字畫吓公仔,就係想令客人見到會開心啲!原來佢都係膠戰fans,呢題太深刻,大家都應該知係邊集 😆
外賣自取
下午茶