見將軍澳parkside呢邊難得有間望落環境裝修都幾靚嘅居酒屋,以木裝修為主,門口有隻稻菏神使者小狐狸都幾吸引咁,一於就帶埋屋企人黎試下。內裏算是多位好坐,舒服嘅我覺得係。不過要留意本店嘅omakase係無得逐件上,呢個係我地自己一開始誤會左所以撞左板😂所以坐唔坐bar檯就無分別,店員亦好好比我地轉番去卡位檯。12件omakase 五百幾要一次過上的話,咁不如就試番普lunch set算了🤧服務是不錯的雖然我地一開始就有d誤會。見lunch menu有8件sushi set就$158,包沙律、細烏冬及雪糕,價錢係ok的,惟味道過於普通,魚料無麥味外,竟然可以一d切到好厚,一d又好薄😂..性價比就唔高了。當中甜蝦係可以的,lunch set黎講不算貴,但味道不夠令人滿足。甜品芝麻雪糕就幾好😹有感串燒偏貴,每串約$30-60,但整體質素係比壽司好,不過都係冇好令人印象深刻,不過不失。不過無邊樣會令人想回頭🤧雞肉棒較為出色。

8件壽司set

2021-09-27