2021-05-05 385 瀏覽
好耐無見到板長壽司嘅分店,今日行行吓偶遇到就入去食啦😂。一個人食飯嘅好處係好大機會坐bar枱...係呀!我好鍾意對住廚師食飯,因為可以偷師學藝👨‍🍳👩‍🍳。今日好肚餓,要有飯到肚。手機點餐,落咗份「炙燒三文魚腩樱花井定食」,附有麵豉湯、前菜。魚生方面有三文魚腩🐠丁粒、油甘魚🐟丁粒、炙燒三文魚,其他仲有玉子燒、蟹籽、青瓜,鋪得好滿,遮蔽成碗飯。👍👍魚生好新鮮,三文魚腩油脂豐盈,色澤油潤;油甘魚肉嫩甘香,入口即溶;炙燒三文魚薄身,味道好香。我就最鍾意佢嘅醋壽司飯,剛剛好嘅酸味😋,剛剛好嘅粘度😋,就連最後一粒飯都要食埋。麵豉湯都做得有心思,裏面有蘿蔔絲、冬瓜、海苔,清甜可口。