2024-02-09 367 瀏覽
以前落山道有兩間蘇記,一間係上路樂民新村,一間係下路土瓜灣街巿哩頭,我只係幫襯過樂民果間,水準唔錯,但依家已經轉手為一間唔多掂嘅茶檔.街巿哩間從未幫襯過!其中一個原因係餐廳環境太細逼逼夾夾又經常爆場,所以一直無機會幫襯.今次因為同女友小熊一齊辦年貨準備過年,兩個人左一袋右一包,又重又麻煩唔想行太遠開餐,啱啱見到蘇記又有吉位,咪行入去幫襯囉!點咗淨水餃,牛腩米多蔥,魚蛋米同油菜芥蘭.優點:1, 水餃最滿意,每隻都足料又飽滿,餡料有蝦有筍絲,無偷工減料.2, 米粉幼滑唔係D較粗身嘅米粉,夾自己口味.缺點一大籮:1, 餐廳太細唔理想,而且無大門相信夏天冷氣不足感覺更差.2, 叫多蔥無多蔥! 要叫多次先俾!3, 魚蛋唔掂,好似雪藏完囉翻出嚟煮,魚蛋無魚味! 口感又唔彈牙! 劣品!4, 牛腩碎令令好零碎,而且口感唔鬆軟死實實,味道又唔夠淡茂茂,又係劣品.5, 油菜份量過少偷工減料.女友小熊食第一粒魚蛋已經即時放棄哂D魚蛋同魚片,好明顯唔會再嚟幫襯了.

街巿哩間從未幫襯過!

點咗淨水餃,牛腩米多蔥,魚蛋米同油菜芥蘭.

優點:

2, 米粉幼滑唔係D較粗身嘅米粉,夾自己口味.

缺點一大籮:

1, 餐廳太細唔理想,而且無大門相信夏天冷氣不足感覺更差.

2, 叫多蔥無多蔥! 要叫多次先俾!

5, 油菜份量過少偷工減料.