水準極高嘅台灣菜✨必食魯肉飯!🔸古早味魯肉飯 $38魯肉係五花肉同肉粒,肥瘦比例啱啱好,而且非常入味!飯就係用台灣珍珠米做,口感軟綿煙韌~魯肉汁惹味略甜,送飯一流,係台灣嘅味道呀!😍 🔸台南擔仔麵 $38第一次食擔仔麵,相比起魯肉飯呢個就清一啲~但都唔淡味嫁,湯底係好台式嗰種有少少蒜頭蔥油味,配料有肉燥、芽菜、韮菜同芫荽,令味道同口感都有層次咗!麵條挺身有咬口~唔錯🔸鹽酥雞 $42鹽酥雞實在太出色!口感酥脆香口,炸皮非常薄,雞肉滑嫩充滿肉汁,而且非常入味,但調味啱啱好唔會太鹹!(唔似得平時喺第度食嗰啲得表面有調味粉,搞到一入口好鹹但個肉又冇乜味)而且份量好多呀!大大兜勁抵食!😍🔸滷水拼盤 $78滷水拼盤有滷蛋、滷豆腐、滷大腸、滷豬耳~全部都非常入味但唔會太鹹當中最鍾意嘅係滷大腸,炆得非常之軟稔入味!🔸宜蘭蔥肉煎餅(5件) $48皮薄餡正!炸得香脆但入口唔油膩~三星蔥嘅味道好突出!正呀~🔸芋泥鮮奶 (熱) $42呢個係用燕麥奶做嘅,而且可以揀走甜~感覺幾健康芋泥綿密軟滑,燕麥奶帶淡淡嘅燕麥香,兩者味道都幾夾~🔸黑糖冬瓜茶 $28味道不過不失,略甜~冬瓜味都幾香整體嚟講食物都好出色,份量又
水準極高嘅台灣菜✨必食魯肉飯!

🔸古早味魯肉飯 $38
魯肉汁惹味略甜,送飯一流,係台灣嘅味道呀!😍

🔸台南擔仔麵 $38

🔸鹽酥雞 $42
而且份量好多呀!大大兜勁抵食!😍

🔸滷水拼盤 $78
當中最鍾意嘅係滷大腸,炆得非常之軟稔入味!

🔸宜蘭蔥肉煎餅(5件) $48
皮薄餡正!炸得香脆但入口唔油膩~三星蔥嘅味道好突出!正呀~

🔸芋泥鮮奶 (熱) $42
呢個係用燕麥奶做嘅,而且可以揀走甜~感覺幾健康
芋泥綿密軟滑,燕麥奶帶淡淡嘅燕麥香,兩者味道都幾夾~

🔸黑糖冬瓜茶 $28
味道不過不失,略甜~冬瓜味都幾香

整體嚟講食物都好出色,份量又多又抵食,係台灣小店嘅味道!值得一試!