2022-03-25
位於紅磡嘅一間韓式外賣店 轉賣醃製小食 另外有飯麵 蛋卷 飯團 飯卷等 ▶️ 魷魚紫菜飯卷 ($40)一盒有10件 一開始見到有啲覺得佢貴 因為望落去好似好細件 做lunch一定唔夠飽 但係呢個價錢可以食到一個飯🍱不過都要睇吓味道先知 咁就返屋企試吓擺上碟上面又感覺上冇咁少😂視覺效果佢包得幾好 唔會一夾就散材料豐富 有辣魷魚 醃蘿蔔 日式魚蛋 蛋絲 魚糕 火腿 紅蘿蔔 青瓜 荀真係估唔到細細件可以有咁多材料 十分精緻😍- 🐷火腿有少少煙燻味- 辣魷魚幾多🦑咬落好淋好鬆 口感一條條咁 仲好出魷魚味 食落辣辣地 好惹味- 青瓜🥒 荀 咬落超清脆爽口 - 醃蘿蔔味道同口感上係最出嗰個 唯獨佢係酸嘅 我自己就好鍾意❤️- 蛋絲煎到變成蛋皮 咬落有啲空氣感🥚好泡泡- 魚糕少少似魚蛋味 不過薄薄地同埋食落黏啲- 日式魚蛋🍥同紅蘿蔔🥕味道較淡所以唔出🍚佢啲米飯唔錯 粒粒分明 仲幾香米味 質感飽滿 好嘅係佢個飯唔會好厚一層 反而主要材料多👍🏻即使冇特別落醬 味道已經好足 食落又酸又鹹又辣咁😋跟住咬落又超有層次感 又脆又淋雖然價錢上貴咗少少 因為份量唔大 做lunch都要另外再買野食 只係佢味道好 材料足🤤
▶️ 魷魚紫菜飯卷 ($40)
不過都要睇吓味道先知 咁就返屋企試吓
🍚佢啲米飯唔錯 粒粒分明 仲幾香米味 質感飽滿
好嘅係佢個飯唔會好厚一層 反而主要材料多👍🏻
即使冇特別落醬 味道已經好足 食落又酸又鹹又辣咁😋
跟住咬落又超有層次感 又脆又淋
只係佢味道好 材料足🤤所以都推介大家試嘅~
唯一係服務態度差少少 個姐姐語氣唔太好