2009-10-25 6 瀏覽
今日午飯時間要到旺角中心,樂園就成為我呢餐既選擇﹗我一直都唔係「牛丸人」(牛丸愛好者),但聽聞樂園的牛丸好出色,舊年同朋友一嚐之下覺得直係好好味,至始就愛上樂園既丸類製品,一有時間到旺角我就會黎試佢不同的出品。今次見到呢個鮑魚豬肉丸,一於試下。年輕的女侍應細心提醒需時比較耐,要有D耐性等下。15分鐘之後,鮑魚豬肉丸黎喇﹗SIZE有成個乒乓球咁大,好犀利。清湯上伴有大量芽葉,不過我覺得個湯太清。豬肉丸真係好大粒,要食多幾口先食到有鮑魚,肉丸有豬肉味卻無牛丸咁彈牙,仲有少少軟身的感覺。不過咬落去肉汁好多,充滿鮑魚味,粒鮑魚有半個指頭咁大,唔假,應該係真既罐頭鮑。同我一樣喜歡嘗試新奇野的朋友可以一試。雖然我覺得今次呢個鮑魚豬肉丸食味唔錯不過質感就差少少,但係好欣賞樂園不斷開招新產品的精神同勇氣,會繼續支持。
今日午飯時間要到旺角中心,樂園就成為我呢餐既選擇﹗

今次見到呢個鮑魚豬肉丸,一於試下。

年輕的女侍應細心提醒需時比較耐,要有D耐性等下。

2009-10-23