餐廳: 富臨漁港

餐廳: 富臨漁港
資訊:

1K
2018-07-20 96 瀏覽
前幾日打3號風台🌀 ,我哋不懼風雨出走搵食,😁😁其實係因為懶有人唔想煮飯先走咗出街食,哈哈🤣🤣🤣。我哋四人點了四餸一湯,及一碟包點。湯就叫了海皇冬瓜盅, 小菜方面呢就叫咗鮮竹浸菜苗,黑椒頂級牛仔骨同海參花菇玉掌煲。重點小菜梗係蠔皇八頭鮑魚扣金錢啦 😉😉。平時係屋企食白飯太單調,出街食飯要叫番個生煎菜肉包先得。講番d食物先,嘆咗一隻蠔皇八頭鮑魚扣金錢,嘩~你睇震撼價 $9.8 ,原價要$48一份架。😁😁 鮑魚好煙韌都入口架,咁抵唔係唔試呀~🤣🤣🤣海皇冬瓜盅好足料,而且很清甜,夏日飲就消暑一流👍🏻👍🏻。鮮竹浸菜苗🌱菜好新鮮好健康。黑椒頂級牛仔骨好惹味🐮,我好喜歡佢哋將d薯仔炸過再放入去炒,薯仔特別香口😋😋。海參花菇玉掌煲🥘,海參好淋夠味,花菇好香,玉掌都ok啦~$108有咁多份量已經很好,算抵食。😊😊生煎菜肉包🍞,煎得唔太油膩,份量十足絕不欺場,很好。今餐晚餐係一餐超豐富的家常便飯,非常滿足食飽飽回家😁😁。

我哋四人點了四餸一湯,及一碟包點。
重點小菜梗係蠔皇八頭鮑魚扣金錢啦 😉😉。
平時係屋企食白飯太單調,出街食飯要叫番個生煎菜肉包先得。

海皇冬瓜盅好足料,而且很清甜,夏日飲就消暑一流👍🏻👍🏻。

鮮竹浸菜苗🌱菜好新鮮好健康。

生煎菜肉包🍞,煎得唔太油膩,份量十足絕不欺場,很好。

今餐晚餐係一餐超豐富的家常便飯,非常滿足食飽飽回家😁😁。
  • 蠔皇八頭鮑魚扣金錢