2019-01-29
呢晚約左好朋友食飯,知道佢一向鍾情於食omakase,見佢就黎生日,咁就一於同佢黎食餐好架啦我地都揀左“雲.KUMO”HKd$1080+10%既Dinner Omakase先有三款精緻既前菜,由淡味既腐皮海至濃味既火炙芝士,三者味道分明而不俗跟住就係上半部份既壽司,先食六件,由左口魚打頭陣上半部份既六件壽司以白身魚為主,味道雖然較淡,但質量相相當好,每款都係新鮮甜美而無筋食完上半part既壽司之後就到熟食既料理呢晚既料理係燒白鰻,白鰻厚而肉嫩,燒而表層焦脆,食落無骨,無礙令人食得滿意跟住就開始食埋下半部份個六件壽司,由鮮濃既海膽壽司展開下半場既壽司之旅下半場既壽司較濃味,當中既火炙赤鯥同拖羅都係肥美既代表,兩者都近乎入口即溶最後既一件壽司就係火炙和牛,同樣係水準之作,令人回味食完和味既高質壽司之後就到湯品當晚既湯品係清鮮不寡既鮑魚高湯,簡單鮮味,一解剛才壽司既餘韻Last item以甜度甚高既香甜密瓜為甜品作結,的確令人滿心滿意
跟住就係上半部份既壽司,先食六件,由左口魚打頭陣
食完上半part既壽司之後就到熟食既料理
最後既一件壽司就係火炙和牛,同樣係水準之作,令人回味
食完和味既高質壽司之後就到湯品