2022-08-20 78 瀏覽
鮮味仲夏餐行完Apm,唔想等位同想坐得舒服d,就去左駱駝漆大廈搵食,經過見到呢間地方企理座位闊落。睇到lunch set好多選擇❤️,但天氣太熱,唔太想食熱食。waitress姐姐介紹話secial menu會2至3星期轉一次,結果膽粗粗試下刺身set, 我同朋友一人一款,試下佢分別。呢個係平時餐廳午餐有既常規menuA 刺身定食$178 三文魚、油甘魚、劍魚腩、帆立具、赤海蝦、海膽呢度全部刺身賣相真係好精美,完全係高級日本餐廳既感覺,所有刺身都係我既最愛 ,而我就特別期待海膽同埋油甘魚,海膽狀態非常好,夠晒乾身及飽滿,未食已經流晒口水,入口真係甘甜而又濃郁,無得輸油甘魚又厚又肥美,魚油非常豐富,入口油脂既感覺真係好滿足劍魚腩係驚喜之作,比想像中更多魚油,口感有層次另一個午餐選擇咗料理長推介既特別刺身定食套餐刺身種類大致相同,價錢雖然比較平但係亦都巾幗不讓鬚眉各有千秋
鮮味仲夏餐

結果膽粗粗試下刺身set, 我同朋友一人一款,試下佢分別。

呢個係平時餐廳午餐有既常規menu
A 刺身定食$178
三文魚、油甘魚、劍魚腩、帆立具、赤海蝦、海膽
油甘魚又厚又肥美,魚油非常豐富,入口油脂既感覺真係好滿足
劍魚腩係驚喜之作,比想像中更多魚油,口感有層次
另一個午餐選擇咗料理長推介既特別刺身定食套餐
2022-07-13