2019-01-09
終於到一年一度既生日,又有藉口食廚師發辦啦💭我地唔想食太貴,就揀咗$1080既雲KUMO套餐,包括前菜,壽司,吸物同果物。前菜登場🥳先食海膽,海膽鮮味滿溢,充滿咸香,令人回味無窮,海膽下係充滿豆香既腐皮。接著係鴨胸,醬汁味道偏濃,鴨胸肉質鮮嫩,不錯。而最令我難忘既係芝士西京燒😍微熱既芝士,口感軟綿,香濃既芝士香係口腔中爆發,回蕩,令我久久不能忘懷😋好想食多幾舊呀!然後去到壽司環節!左口魚:口味偏淡,食落淡淡魚香。深海池魚,真鯛,眼仁奈:肉質厚實,新鮮。粒貝:肉質爽滑,味道清甜。海鰻天婦羅:天婦羅配上青蔥汁一同食用,青蔥汁味道較淡,不會蓋過海鰻原本既味道。牡丹蝦:蝦上面有特製嘅蝦粉,幾有創意。喜之次:經炙燒後更添惹味,食落更香口。我最愛嘅當然係海膽啦!鮮甜美味🥰鮑魚清湯:鮑魚切成幾小塊薄片,口感彈牙。清湯充滿海鮮鮮味,唔錯。店員,經理態度親切,友善,值得一讚。但我建議師傅可以詳細小小介紹啲食物。廚師發辦除左食物質素之外,服務同環境都好緊要。下次有機會都會再嚟😆
前菜登場🥳
然後去到壽司環節!
左口魚:口味偏淡,食落淡淡魚香。
深海池魚,真鯛,眼仁奈:肉質厚實,新鮮。
粒貝:肉質爽滑,味道清甜。
牡丹蝦:蝦上面有特製嘅蝦粉,幾有創意。
喜之次:經炙燒後更添惹味,食落更香口。
我最愛嘅當然係海膽啦!鮮甜美味🥰