2016-12-25
決定今年聖誕節正日唔食西餐,因為實在太唔抵,所以平平淡淡睇完戲來魚米家食飯。聖誕正日,八點幾,今晚鋪頭無乜客人,我估去晒食聖誕大餐。我地反而樂得清靜。由於琴晚去剧扒食左勁多肉,今日我同男友都想食番多啲菜,咁岩魚米家竟然有純蔬菜既飯餐,我地對眼簡直係發晒光!好喇介紹番個飯先。佢個魚湯,其實都預左有少少味精架喇,如果無,佢都大大隻字標榜話無添家味精啦係咪😂咁佢雜菜有七種菜:小棠,蕃茄,金針菇,冬菇,娃娃菜,粟米粒,西芹!聽到係咪哇哇聲先!佢種類多不但止,仲要份量好夠!菜份量又多,飯份量又多,我係中上大食既女仔都食剩一半飯!(利申:我食量拍得住一般男仔,平時大份茶餐廳炒粉面飯我一個人都食得晒)我今次都食剩半碗😱😱😱所以真係份量好多!聖誕節無加價都只係47蚊碗。另外,我個碗飯就無莞茜,得蔥。唔知其他人係咪。我都飲唔到個湯有莞茜味,所以怕莞茜味既人都岩食!如果連蔥都唔要,可叫佢走青架!
好喇介紹番個飯先。
所以真係份量好多!聖誕節無加價都只係47蚊碗。
如果連蔥都唔要,可叫佢走青架!