2024-01-02
今次去嘅餐廳,佢嗰啲菜式真係令我嘆為觀止!首先,燒香腸拼盤嚟,每條香腸都燒到啱啱好,外皮微微嘅脆,肉汁爆哂出嚟,辣肉腸啖啖肉,咬落去辣味正!碳燒香草羊扒,又係一絕,碳火嘅微韌焦香混合香草嘅清新泛出嘅香氣,啖啖嫩滑,每一口都食得出佢嘅用心。跟住啲炸蝦餅,嚟,酥脆外皮包著嘅蝦餅,真係夠晒彈牙,鮮甜得嚟又唔腥。飲料方面,Espresso Tonic絕對係喚醒味蕾嘅好選擇,氣泡水嘅清新感覺搭配咖啡嘅濃厚,清新氣泡碰撞咖啡濃郁,真係夠哂刺激!話說返嗰蜜糖芥末焗鵪鶉,係我今次食品當中嘅驚喜,肉嫩香滑,配合嗰微辣微甜嘅芥末蜜糖醬,真係令味蕾仔跳舞起嚟。至於cocktail,Ginpacho ver.2嗰陣新鮮感同酒精嘅微醺,瞬間令人心曠神怡。總括來講,呢間嘅食物,每一樣都有自己嘅特色,真係夠哂heart水💓,下次再約埋啲friends嚟食,分享下美食嘅快樂!🍽️🌟👍