2023-01-31
IFC 雖然不缺食肆,但係今日呢間真係要推介👍🏻Set lunch 好抵食,而且免收加一🤩食物仲好特別,仲好好味🤤我哋每人叫咗一份set lunch, 店員仲介紹期間限定嘅 海蠣🦪菜式,所以我哋仲叫咗黎試吓:炸紫菜海蠣:唔好俾佢黑忟忟外表嚇親,食落係脆得好香脆,又一絲絲嘅紫菜,包住海鮮味好濃嘅海蠣粒🤤必食👍🏻福建海蠣餅:呢個係用粉漿+蛋 包住海蠣炸成餅🤤一上枱已經好香,咬落除左海蠣鮮味,仲有粉漿少少軟糯感,好滿足🤩鮑魚紅燒肉:呢個菜不得了!D腩肉肥瘦一層層,好靚🤩而且個汁夠稠,鮑魚同腩肉淋滿汁,仲好入味👍🏻識食必選黑松露拌手工麵線:好多黑松露呀❤️好足料,好香🤩手工麵條好軟滑👍🏻最緊要係條條麵都掛滿黑松露汁🤤紫菜燜飯+臘味雞肉捲+姫松茸湯:個set lunch 真係好抵,有齊主菜,小菜同湯/飲品呢個燜飯用珍珠米🤤唔會燜得太濕,粒粒分明👍🏻臘味雞肉捲:呢個係涼菜,雞肉夠扎實,臘味味道濃郁👍🏻👍🏻姫松茸湯:好濃郁菇菌味,仲有少少陳皮香味,入口甘甜👍🏻總結:性價比極高👍🏻IFC 食肆唔加一,十分抵食👍🏻店員好欣勤有禮貌👍🏻環境亦坐得好舒服👍🏻十分推介
紫菜燜飯+臘味雞肉捲+姫松茸湯:
個set lunch 真係好抵,有齊主菜,小菜同湯/飲品
呢個燜飯用珍珠米🤤唔會燜得太濕,粒粒分明👍🏻
臘味雞肉捲:呢個係涼菜,雞肉夠扎實,臘味味道濃郁👍🏻👍🏻
姫松茸湯:好濃郁菇菌味,仲有少少陳皮香味,入口甘甜👍🏻