2023-01-19
星期六下晝3:00黎到, 本來想食隔離Limewood, 點知人地夠鐘落場, 無選擇之下揀左呢間, 估唔到有驚喜!我地仲想6點返去食Limewood, 所以呢度只係點一個pizza, 一杯咖啡. Ice Mocha ($38)只係一般, 不過天氣咁熱, 咩凍飲我都覺得好味. 想飲靚咖啡上樓上會好d.Pizza點左Estate ($220), 材料只有蕃茄片, 蕃茄醬, 水牛芝士, 不過味道真係不得了. 首先佢好多汁, 多到個批中間薄d既部份浸到淋左, 其實成個批都有小小水汪汪, 加上蕃茄片非常鮮嫰, 所以每一啖都係"鮮嫰多汁" - 唔多似食pizza會有既口感, 但係好正. 芝士有小小奶香, 同蕃茄一樣比較清淡. 個批都係淡口味既, 有小小餅香, 但係冇炭燒味, 佢比一般既意色薄餅更薄, 連批邊都係薄既, 質地都煙靭既, 我地兩個人每人3份, 覺得食多個都ok, 完全冇壓力. 總括而言, 非常回味, 好想快啲再黎食.後記: 第二次返黎已經轉左menu, 冇左呢款. 我地點左個有煙肉, 磨菇同鹹香芝士既Francese (~$220), 每樣材料都好味, 但係就冇Estate咁驚艷. 另
總括而言, 非常回味, 好想快啲再黎食.
後記:
另外點左Baby Margarita (~$75), 價錢同尺寸都係平時既一半, 啱啱好夠飽. 奇怪在批邊有個"手柄",因為冇調味,好突顯到個餅底好有質素.