2022-09-20
📍Hong Kong📍#醬缸 韓國開左關咁耐真係好想飛一轉食好西,但雖然隔離由7變3但都係覺得好麻煩。要比多幾晚隔離酒店錢。😕所以都係去啲韓國餐廳過下口癮先。🤤 提到韓國🇰🇷,大家會諗起咩呢?泡菜、人蔘雞、炸醬麵!?我就對韓國醬油海鮮念念不忘。😋1. 醬油蟹🦀一碟兩隻,唔係特別大但一定唔係好細隻。店主已經幫手開好曬,望到蟹身位置都有唔少蟹膏,忍唔住即刻啜啖,鮮味大爆發。🤤但蟹蓋位置膏比較少,撈埋啲紫菜飯味道啱啱好。另外,醬油味唔會係死咸個仲咸味係會帶出海鮮既鮮。2. 醬油蝦🦐一碟五隻,中等Size。店主唔單止幫手Met好曬,仲剪到一粒粒方便入口。👍🏻都係個句鮮味大爆發。蝦頭位置有唔少蝦膏。其實店仲有好多唔同韓國菜仲有得韓燒!但個日兩個人去食只係叫左醬油海鮮已經好飽。😂下次再為大家試下其他菜式。______________________________
💰價錢: HKD $ 250-600😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤📍地址: 佐敦柯士甸道118號業廣商業大廈1樓#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hon
#醬缸
1. 醬油蟹🦀
2. 醬油蝦🦐
💰價錢: HKD $ 250-600
😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤
📍地址: 佐敦柯士甸道118號業廣商業大廈1樓
#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong