2017-08-02
住喺附近咁耐,一直都好想試吓呢間粥底火鍋。因為我咁耐以來都未食過粥底火鍋。見到佢只係$200全包免加一,真係搵暈晒成個OpenRice都搵唔到咁平!等齊朋友之後我哋就叫嘢食,佢有七款已經包左嘅海鮮。我記得有蝦、蟹、蜆貴妃螃、魚、鮑魚,最後一樣真係唔記得😂但係可以講食物質素方面,係十分之鮮甜!蝦蟹全部都好新鮮大隻,鮑魚仲有係匙羹咁大隻,貴妃旁更加係不得了咁大隻豐富,魚亦都都腥。呢度已經豐富到我哋四個人都食唔晒。除咗海鮮之外,仲可以叫六款自由配搭嘅食材。我哋就叫咗豬肉牛肉雞肉牛丸花膠等等,不得不提嘅就係花膠真係好爽滑,其他自選嘅材料亦都不過不失!去到最後女經理就幫你將精華嘅湯底加返菜莆、蔥等等煮成順德粥,雖然我哋四個已經飽到捧住個肚,但係為咗唔好冇衣食,我哋都食晒呢一個精華。其實可以講精華真係十分之好食,佢有晒所有海鮮嘅鮮味諗返起都舔舔脷。PS 呢一間店舖嘅員工同埋女經理,佢哋嘅服務都十分之好由頭到尾都有幫我地將食材放落火鍋度,不停提醒我哋邊一樣已經食得,仲幫我地計埋是預計食材要幾多分鐘會熟,避免食材過熟影響鮮味,特別係海鮮
PS 呢一間店舖嘅員工同埋女經理,佢哋嘅服務都十分之好