2023-04-03 159 瀏覽
愉景灣-Discovery Bay位於愉景灣北商場既一間泰國野,近海邊既餐廳,仲可以係出面睇住個海食,旁邊就是愉景灣酒店同好出名的打卡點-白教堂⛪️💛。愉景灣d野食普遍都唔平,選左好耐就入左黎一間泰國野,價錢比其他店平,而且想食既芒果糯米飯同市區出面差不多價錢。 Mango Sticky Rice w/ Coconut Milk $68芒果糯米飯伴椰奶🥭🥥💭份量足夠,夠香,個椰汁都多💭呢個芒果係我鍾意食既個款🥭💛💭之前食過好多伏既芒果糯米飯,呢個係一個OK既芒果糯米飯Thai Style Fried Rice w/ Fresh Crab Meat $118泰式蟹肉炒飯💭聞落唔香,食落就feel到好有飯香,粒粒分明💭上面d蟹肉冇乜特別,好似可有可無咁Fresh Mango Smoothie $48🌟鮮榨芒果冰沙🥭💭整個芒果係鮮榨既!!🤩 夏天飲,真的一流!💭芒果🥭味好fresh,正!!love it💛💭唔似其他店咁係用芒果醬加冰,難飲😋整體黎講:環境:8/10食物:7.5/10CP值:7/10
愉景灣-Discovery Bay

芒果糯米飯伴椰奶🥭🥥
💭份量足夠,夠香,個椰汁都多
💭呢個芒果係我鍾意食既個款🥭💛
💭之前食過好多伏既芒果糯米飯,呢個係一個OK既芒果糯米飯

泰式蟹肉炒飯
💭聞落唔香,食落就feel到好有飯香,粒粒分明
💭上面d蟹肉冇乜特別,好似可有可無咁

Fresh Mango Smoothie $48
🌟鮮榨芒果冰沙🥭
💭整個芒果係鮮榨既!!🤩 夏天飲,真的一流!
💭芒果🥭味好fresh,正!!love it💛
💭唔似其他店咁係用芒果醬加冰,難飲

😋整體黎講:
環境:8/10