2019-04-08
打邊爐無分季節,雖然當日天氣好熱,但都無阻我要打邊爐嘅決心!因為個日係荃灣附近,所以就試吓呢一間音樂主題餐廳。呢度出名嘅椰子雞,所以諗都無諗就揀咗呢一個椰子雞鍋做湯底。店員會幫忙煮嗰啲雞,用漏斗計時,全部都係佢哋幫手打開蓋就食得。雞就可圈可點啦,但因為有計住時間,所以雞肉唔會煮得太鞋。而個椰子湯底好鮮甜忍唔住飲多幾啖!(提提大家趁再加水之前,都要飲多幾啖呀)牛肉都OK,我哋點咗個平嘅,想要好啲嘅話,可以試吓點貴啲嗰個。油麥菜冇乜特別,但提醒大家要小心菜蟲龍躉起片,啱啱送來嗰陣,魚尾仲郁下郁下咁,非常之新鮮。龍躉其實都幾啱打邊爐,因為煮耐咗都唔會散開晒。條魚好大條,起咗好多片魚肉,食完啲魚肉片之後,店員就會問你使唔使將個魚頭斬件,$388好抵食因為今次得兩個人食,所以唔係叫咗好多嘢,有機會會約埋一大班朋友去再試,因為佢會有live Band表演,氣氛都幾好,環境坐落又舒服,同埋服務都好好!
油麥菜冇乜特別,但提醒大家要小心菜蟲