2023-09-04
老公話大角咀開左間新嘅粥底火鍋,所以佢帶左我食果度食飯。去到發現已經全full,好好生意,我哋等左一段時間就入座。餐牌有三個餐,我哋揀肉蟹餐,套餐有七款海鮮、六款自選火鍋配料、三款煮粥時蔬配料同一款精華海鮮粥。另外枱上嘅紙話你知每款海鮮煮幾耐,食嘅流程,幾時落煮粥配料等,仲有比埋個計時器計時。粥底:用日本珍珠米做膽煮粥水,清淡帶甜,夠晒健康。海鮮:有沙白、蜆、鮑魚、蟶子、海蝦同鯇魚片,肉蟹當然係主角。所有海鮮真係新鮮,好鮮甜,樣樣都夠大隻。海蝦好生猛,仲郁緊,鯇魚片一D都唔腥。自選火鍋配料:揀左美國肥牛、黑毛豬腩片、瀨尿牛丸、手工鮮蝦雲吞、魚片頭同金菇。各款火鍋配料都用心揀過,高質,其中瀨尿牛丸同手工鮮蝦雲吞我就特別鐘意,幾好味。海鮮粥:食完海鮮後,先落南瓜、芋頭和粟米,然後再食火鍋配料。食完火鍋配料,職員就問我哋,如ready就可煮粥。粥配料有菜脯冬菜、豬油渣同蛋漿。我唔意食莞茜蔥,所以走晒。呢個粥係用之前食海鮮所有嘅精華去煮,老公話夠鮮甜,飯同煮粥時蔬配料都煮到溶晒,我哋勁鐘意,覺得好好食。
餐牌有三個餐,我哋揀肉蟹餐,套餐有七款海鮮、六款自選 火鍋配料、三款煮粥時蔬配料同一款精華海鮮粥。另外枱上嘅紙話你知每款海鮮煮幾耐,食嘅流程,幾時落煮粥配料等,仲有比埋個計時器計時。 粥底:用日本珍珠米做膽煮粥水,清淡帶甜,夠晒健康。
海鮮:有沙白、蜆、鮑魚、蟶子、海蝦同鯇魚片,肉蟹當然係主角。所有海鮮真係新鮮,好鮮甜,樣樣都夠大隻。海蝦好生猛,仲郁緊,鯇魚片一D都唔腥。 自選 火鍋配料:揀左美國肥牛、黑毛豬腩片、瀨尿牛丸、手工鮮蝦雲吞、魚片頭同金菇。各款火鍋配料都用心揀過,高質,其中瀨尿牛丸同手工鮮蝦雲吞我就特別鐘意,幾好味。
海鮮粥:食完海鮮後,先落南瓜、芋頭和粟米,然後再食 火鍋配料。食完火鍋配料,職員就問我哋,如ready就可煮粥。粥配料有菜脯冬菜、豬油渣同蛋漿。我唔意食莞茜蔥,所以走晒。呢個粥係用之前食海鮮所有嘅精華去煮,老公話夠鮮甜,飯同煮粥時蔬配料都煮到溶晒,我哋勁鐘意,覺得好好食。