2008-06-30
雨天, 諗住毋乜人會去流浮山食海鮮,所以決定入去.由元朗出發,車程唔洗半個鐘到了.睇到明記的食評幾好,入去試一試先太約晚上九點去到...點不知...佢地話我地太遲黎..蠔同埋聖子(細-好味的種類,佢話大隻的唔鮮甜)都賣曬...不過我地今次行程主要想試下呢度的懶尿蝦..點菜其間,佢都比左好多意見我地...話呢到的份量夠兩個人食啦...唔好叫噤多...因為睇食評講呢度的豉油皇蝦好得..好想試..但最後因為驚食唔曬..所以都毋點..1. 椒鹽瀨尿蝦 - 兩隻加埋一斤重既賴尿蝦,唔會太咸,味道岩岩好,肉質勁鮮甜.多汁,好多膏.好耐未食過D噤好味的0野..不過要二百幾蚊一斤.佢話來貨貴左..問我地有毋問題..當然無啦...最重要好味2. 蒜蓉粉絲蒸扇貝 – 四隻..扇貝都好大隻,粉絲夠味,肉質都係勁鮮甜,勁嬾身.!to真係唔錯..3. 楊州炒飯..幾好.有橙送有野要讚..服務態度幾好...佢地D鼓油係好味喎...唔食都要試下哎我地十點鐘食完了..成條街的舖都差不多關上門..下次都要早少少到.但記住訂位.因為都好多人.
諗住毋乜人會去流浮山食海鮮,所以決定入去.
由元朗出發,車程唔洗半個鐘到了.
睇到明記的食評幾好,入去試一試先
當然無啦...最重要好味
3. 楊州炒飯..幾好.
有橙送