朋友是要見的😄 約左住附近嘅朋友落大圍發哥打邊爐,順便傾下來年計劃,當然唔可以待薄自己啦🥳我地叫左個🍲龍蝦粥底火鍋,好抵食,每位只係$288,包🦞龍蝦、新鮮鮑魚、聖子皇、多寶魚、黃金蜆、海蝦、時令貝等等生猛海鮮! 仲有開胃涼菜、時令燉湯、安格斯牛肩肉、8款自選火鍋配料、廚師自製竹蔗水、汽水任飲!不得不提,鮑魚同🦐海蝦上枱時仲好生猛不停郁,龍蝦煮熟後啖啖肉,鮮味超出預期😄食到尾聲時,🦞海鮮同🐂牛肉嘅精華都滲晒入粥水,發哥係呢個時候加🥣一大碗結結嘅粥底,將粥底同鮮甜嘅粥水mix埋一齊,再加啲粟米、芋頭、蘿蔔,餚多一陣就可以食粥!由粥底至粥料都好鮮甜,仲非常飽肚,下次要帶埋屋企人去打邊爐至得😋
龍蝦粥底火鍋

龍蝦、海蝦、聖子...

安格斯牛肩肉

新鮮飽魚

海鮮精華粥底

廚師自家製竹蔗水
時令燉湯
自選火鍋料
龍蝦粥底火鍋
龍蝦、海蝦、聖子...
安格斯牛肩肉
新鮮飽魚