2015-04-01
cupcake 成了過時過節及散水餅的好選擇,呢間cupcake店在觀塘區,係朋友話我個個樣好靚,咁咪放工來買回去同屋企人食,當係飯後甜品同宵夜。廚房在店後個盒放到4個,好似櫃同咁拉出來CUPCAKE有唔同味架蛋糕底, 有大眾口味架牛油同朱古力味,綠茶,個crea m乜味就相應match返仲有莓味, 個蛋糕甜度適中, 食入口有重牛油味夠濕潤唔乾。質地係鬆軟得來帶點彈性, 朱古力味同 Red velet 莓味就唔係太明顯,特別係連埋CREAM食入口時味道會被CREAM氐蓋住。上面架擠花CREAM 幾打到幾細滑,入口即化,顏色亦都好鮮艷, 連埋蛋糕一齊咬就覺得順口同濕D,迷你價錢就 $15一個, 因主力做訂做cupvake及糖霜曲奇,大就$28一個亦叫合理, 即買只有迷你size,間中一個做下午茶都幾開心。banana lust香蕉入面真係有鮮香蕉蓉,蕉糖香蕉勁香呀,唔係一般用精油的可比。Motcha green tea綠茶是大路款,味有抹茶甘唔太甜,男生都樂於接受。Choco banana 同choco haznut朱古力怪要試,彈banana 同haznut 都唔會比朱古力味蓋住。可以
CUPCAKE有唔同味架蛋糕底, 有大眾口味架牛油同朱古力味,綠茶,個crea m乜味就相應match返 仲有莓味, 個蛋糕甜度適中, 食入口有重牛油味夠濕潤唔乾。
特別係連埋CREAM食入口時味道會被CREAM氐蓋住。
迷你價錢就 $15一個, 因主力做訂做cupvake及糖霜曲奇,大就$28一個亦叫合理, 即買只有迷你size,間中一個做下午茶都幾開心。 banana lust香蕉入面真係有鮮香蕉蓉,蕉糖香蕉勁香呀,唔係一般用精油的可比。 Motcha green tea綠茶是大路款,味有抹茶甘唔太甜,男生都樂於接受。 Choco banana 同choco haznut
可以encore,下次開party 訂來送人,如果即堂買到大size 就好了, mini 唔夠喉