2020-06-13 240 瀏覽
今次又係黎到熟悉既銅鑼灣揾食兩個為食妹終於去左食我地恨左好耐既💛小店!介紹哩間舖頭之前,首先跳一跳去飯後甜品🍮先本身已經食到好鬼爆既我地,諗起想食既甜品🍮所以都係受唔住內心既呼喚就去左@meetfreshhongkong 鮮芋仙兩個人最岩就係開心Share🤪💛小店既招牌 —芋薯圓Q麻糬牛奶🥛冰高高既牛奶🥛冰加雪糕配上芋薯圓/小芋圓/Q麻糬/冬瓜凍另外我地額外再加配左大芋圓/粉粿牛奶🥛冰食落好香甜,牛奶味都非常重👍Q麻糬超有口厚,煙煙韌韌😛本身係有黑白兩款,但白色的款,我去到已經賣晒lu😌冬瓜凍/大小芋圓口感同味道都正正常常既🙂我本人就比較鍾意❤️小芋圓,因為細細粒容易食😛芋薯圓/粉粿哩兩款係我最欣賞既,芋薯圓既外皮係用蕃薯🍠做既,而入面就有芋泥,可以話係皮薄餡靚😋味道亦出奇地夾!至於第一次食粉粿既我,食落就覺得好似大菜糕咁🤣幾得意💛我地係飽到爆既情況下,都食左九成以上!已經好叻架啦 !🤣🤣🤣
今次又係黎到熟悉既銅鑼灣揾食

@meetfreshhongkong 鮮芋仙

兩個人最岩就係開心Share🤪
💛小店既招牌 —芋薯圓Q麻糬牛奶🥛冰

高高既牛奶🥛冰加雪糕
配上芋薯圓/小芋圓/Q麻糬/冬瓜凍
另外我地額外再加配左大芋圓/粉粿

牛奶🥛冰食落好香甜,
牛奶味都非常重👍

冬瓜凍/大小芋圓