2020-01-10
叫得Pastaholic,佢嘅意粉一定要好出色既。試過之後,果然無令我失望!頭盤先黎個洋蔥湯同沙律。洋蔥湯有煲林晒啲洋蔥碎,除咗有洋蔥香仲食到洋蔥嘅甜味。沙律汁都好食,唔係一般嘅沙律醋,夾埋新鮮嘅沙律菜,係開胃之選。意粉試咗兩款,一款係鮮制意粉一款係普通意粉。松葉蟹肉欖油鮮制意係期間限定既,所以點都要試一試。新鮮做嘅意粉同平時嘅果然係有啲唔同,口感比較好。配埋佢個橄欖油汁,能夠沾滿醬汁咁食意粉好滿足。落單時無留意唔到佢有大量嘅火箭菜,好彩我對rocket 無咩抗拒,加埋新鮮製嘅意粉又幾好食~蟹肉以$108嘅價錢來講都算係咁啦哈哈!呢個期間限定值得一試!蘆筍帶子意粉,有重重嘅蘆筍,如果鍾意食蘆筍嘅你一定要試!帶子份量都不過不失,配埋蒜香,令意粉更加滋味。值得一提嘅係佢嘅意粉,係有煙韌有咬口既,唔會煮到林晒,我非常欣賞!果然係做意粉嘅專家~相信係香港好少地方可以食到唔係林晒嘅意粉。食完意粉又點少得試埋佢個Pizza,叫咗兩個細Pizza,呢個size幾好,唔會太大食唔曬又可以試多幾款味。Margarita 係經典之選,配以新鮮水牛芝士,好味!另外都想是巴馬臣火腿Pizza,夾埋大量生菜夠曬
食完意粉又點少得試埋佢個Pizza,叫咗兩個細Pizza,呢個size幾好,唔會太大食唔曬又可以試多幾款味。Margarita 係經典之選,配以新鮮水牛芝士,好味!另外都想是巴馬臣火腿Pizza,夾埋大量生菜夠曬Fresh。最令人讚美係佢個批底,手製Pizza就係有呢種好處,睇佢個樣都知,一啲都唔油膩,仲有麵粉既烤香味!佢唔係簿批,但都做到呢種無油膩感既批底,以呢個價錢黎講十分抵食!
嘢飲叫左杯Mojito Kiwi,好fresh,食呢餐飲岩曬!仲有杯熱既芒果煎茶,好香嘅芒果味,有啲似水果花茶。
Pastaholic 既環境都好舒適,架埋啲靚靚led橙係幾有意式餐廳feel。呢個價錢呢個質素,下次一定會再食過!!