作為為食嘅牛魔王😆又發掘到一間新開嘅任食和牛涮涮鍋店😌位於西灣河鯉景灣嘅梅吉涮涮鍋乾淨企理、卡枱坐得舒服😜餐廳出邊仲可以望到海傍景色,呢個邊爐打得都幾Chill😇揀咗個最平嘅套餐,已經可以任食到日本黑毛和牛 同 日本米豚肉🥰叫咗咁n碟黑毛和牛水準都係咁高🤩霜降油花好平均超靚仔😛肉質軟嫩,味道溫和唔覺唔覺食咗好多碟🤤日本米豚肉,肉質爽彈,完全無豬羶味👍湯底叫咗梅吉鍋,微微地辣,有啲沙嗲嘅感覺,淥牛肉啱晒啦😚另外一個鍋叫咗芝士湯鮮茄鍋,有酸酸甜甜嘅蕃茄味道,夠清新💓出邊仲有超過40款火鍋配料可以夾🤓最特別嘅係有大大隻青口、響螺、蜆、魷魚鬚、魷魚仔等等相對地係任食日式火鍋少見嘅海鮮😉仲有好多丸類,芝士類型嘅都有好幾款!蔬菜方面有生菜、油麥菜、娃娃菜、菠菜、南瓜、冬瓜等等🥗飲品方面除咗有罐裝汽水之外,仲有幾款呢度自家製嘅冰茶!最推介係百香果黄皮冰茶,味道唔算太甜,真係有淡淡黃皮嘅清香,飲落好舒服好解膩❣️最後食埋甜品刨冰,有得DIY咁玩感覺好過癮😆梅吉涮涮鍋 (西灣河)西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖
作為為食嘅牛魔王😆又發掘到一間新開嘅任食和牛涮涮鍋店😌

位於西灣河鯉景灣嘅梅吉涮涮鍋乾淨企理、卡枱坐得舒服😜

餐廳出邊仲可以望到海傍景色,呢個邊爐打得都幾Chill😇

叫咗咁n碟黑毛和牛水準都係咁高🤩
霜降油花好平均超靚仔😛

肉質軟嫩,味道溫和唔覺唔覺食咗好多碟🤤

日本米豚肉,肉質爽彈,完全無豬羶味👍

湯底叫咗梅吉鍋,微微地辣,有啲沙嗲嘅感覺,淥牛肉啱晒啦😚

另外一個鍋叫咗芝士湯鮮茄鍋,有酸酸甜甜嘅蕃茄味道,夠清新💓

出邊仲有超過40款火鍋配料可以夾🤓

仲有好多丸類,芝士類型嘅都有好幾款!

蔬菜方面有生菜、油麥菜、娃娃菜、菠菜、南瓜、冬瓜等等🥗

飲品方面除咗有罐裝汽水之外,仲有幾款呢度自家製嘅冰茶!

最後食埋甜品刨冰,有得DIY咁玩感覺好過癮😆

梅吉涮涮鍋 (西灣河)
西灣河太康街45號鯉景灣B座地下02B-07GB號舖
  • 黑毛和牛