2017-07-28
早前已經黎過食下午茶,覺得湯底唔錯,決定介紹比咀刁既肥豬過黎品嚐下!放工時間大約6:30坐位都未滿,但陸陸續續就人多!由於我介口中,所以就是但㨂左個雜菌炒肥牛湯烏東,而肥豬仔㨂左個海膽蟹腳湯飯!$72☝🏻☝🏻雜菌炒肥牛烏東,份量絕對夠食,我就鐘意加胡椒粉一齊食,更野味!魚湯出色$168☝🏻海膽皇帝蟹腳湯飯,蟹既份量唔算少,我一直都冇試過個湯,直至到我叫肥豬試下我個湯,佢就話佢個個鮮甜好多!我已經覺得自己個個烏東好好味,點知佢個個湯飯甜得黎好重蟹味,佢話啲海膽係甜新鮮並唔係會有苦味個啲海膽!另外肥豬話啲海膽熟左就冇咁好食,所以要求拎多一隻碗自己分開啲海膽!下一次 我就會食佢依個湯飯這個價錢一啲都唔貴!我地叫個餐而跟一杯熱飲,但因為張單過左$200就可以升級轉特飲,或啤酒或梅酒,我地唔飲酒就㨂左兩杯特飲,一杯 凍檸檬可樂,另一杯蜂蜜桃園!
下一次 我就會食佢依個湯飯這個價錢一啲都唔貴!