2022-05-17
上網見到呢間台灣嘢食評都幾好,lunch set要成$62-$78,包一個特定飲品(冬瓜茶),都唔算平,正常價,質素ok嘅,未到印象好難忘。🍴 招牌乾燒牛肉麵 $68 (7/10)牛肉有四舊,乾燒麵同我想像中有啲唔一樣,好似湯麵但好少湯咁🤣🤣麵食落辣辣哋,麵質似伊麵,少少煙銀,味道係少少紅燒味,唔會鹹,調味偏淡,除咗辣味就食唔到其他了,泡菜酸辣味,爽口嘅,牛肉比想像中大舊,牛腩味,口感比較紮實,唔會太硬,正常紅燒牛肉味,鹹鹹地,冇牛肉味,整體正常OK的,未到好好食。🧋胚芽奶茶 +$16 少冰少甜 (6/10)胚芽好多,都幾多冰,飲幾啖就冇😂奶茶有少少茶味,冇奶香,唔苦,唔會太甜,普通正常質素,加$16唔太抵,細杯同埋唔係特別好飲,唔需要特別加嚟飲。推薦指數: 7/10中午食飯勁多人,質素正常OK,中中間間,但冇特別會想再食,唔會中伏,未去到有驚喜,ok的🤣🤣
🍴 招牌乾燒牛肉麵 $68 (7/10)
🧋胚芽奶茶 +$16 少冰少甜 (6/10)
推薦指數: 7/10