2023-06-08 16 瀏覽
鰂魚涌地道隱世川菜小館-紅館,提供多款麻辣惹味川菜,加上大排檔惹味小炒,人氣滋味香辣水準出色👍🏻麻辣控必食🌶選用上乘嘅新鮮食材,炮製原汁原味家鄉風味川菜🥳煲仔酸菜魚招牌煲仔酸菜魚🐟用煲仔上嘅酸菜魚真係第一次食,非常特別🍲首創特色瓦煲上枱,完美留住溫度及鮮味🤩可以選擇龍利柳或者滑魚片🐟我揀咗龍利柳,肉質細嫩👍🏻魚肉入味😛 配上花椒、辣椒乾、酸菜及大豆芽,成個酸菜魚辣得嚟又唔會太膩👍🏻湯底濃郁,酸味帶鮮,令人開胃😛另外原煲麻辣煲仔菜仲有好多選擇,好似重慶水煮新鮮蜆、鮮蝦雲吞滑雞、香爆辣子雞、酸菜肥腸等等,都係會用煲仔上🍲口水雞紅館必食推介之一嘅紅油口水雞🐔有半隻同一隻選擇,雞身色澤鮮麗,肉質鮮美😛辣度可以選擇大、中、小辣,餐廳選用四川高原嘅辣椒、花椒🌶️自家提煉嘅辣椒醬,惹味十足😝上面仲有芫荽、花生粒、芝麻碎等等🤩味道層次豐富,辣中帶香、香中帶麻😚

煲仔酸菜魚

口水雞