2024-01-03
之前幫襯過鰂魚涌英皇道東達中心 11 樓嗰間人氣西餐廳「AGE Cuisine Express」,對店舖嘅食物和服務質素,印象甚佳。最近應友人邀約再訪,原來餐廳搬咗過去同層另一個單位,店面比前更加闊落,裝修清雅,而且設有梳化座位同 Party Room,非常適合同朋友嚟聚餐。我哋點咗沙律同前菜,另外再加咗一份 Set Dinner。晚餐包是日餐湯、主菜、飲品及甜品。今日嘅餐湯係大蒜薯仔湯,湯身濃香稠杰,蒜味頗突出,飲完好暖胃。煙三文魚牛油果醬,蘋果沙律伴腰果仁 ($92) 沙律用料好豐富,有煙三文魚、牛油果醬、青蘋果、沙律菜、麵包粒、椰菜花、紫洋蔥同車厘茄。三文魚油潤肥美,煙熏味香濃,令人食慾大增。沙律菜好新鮮,入口相當清甜;麵包粒脆卜卜,配上香軟 creamy 嘅牛油果醬,非常美味。香脆蝦多士伴華都夫沙律 ($88) 多士炸至金黃香脆,蝦膠彈牙爽身,面頭滿佈粒粒白芝麻,伴上以青蘋果、椰菜花、紫洋蔥等炮製嘅沙律,滋味又滿足!香煎刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬 ($222) 魚柳煎得啱啱好,肉質結實,啖啖肉又無骨、虎蝦大隻爽彈;配菜有薯仔、椰菜苗、甜椒同車厘茄,有營又健康。跟餐仲有
我哋點咗沙律同前菜,另外再加咗一份 Set Dinner。晚餐包是日餐湯、主菜、飲品及 甜品。今日嘅餐湯係大蒜薯仔湯,湯身濃香稠杰,蒜味頗突出,飲完好暖胃。
香煎 刺身級油金魚柳及大虎蝦伴魚籽醬 ($222) 魚柳煎得啱啱好,肉質結實,啖啖肉又無骨、虎蝦大隻爽彈;配菜有薯仔、椰菜苗、甜椒同車厘茄,有營又健康。
跟餐仲有一客 甜品,擺盤非常精美,內有 brownie 同 tiramisu,為晚餐劃上完美句號。