鰂魚涌新開手工意粉店 ROSIE ⭐️平時放工好多cafe 已經閂咗門🥲🥲比我發現左最近港島區開左新pasta 店( 另一分店在葵芳), 就算夜晚收工都嚟到🥰🥰仲要用親民價食到高檔意大利 pasta 💖真係好開心✨環境係木系設計, 感覺非常chill  同舒服, 食物仲好打卡able ✨.⭐️ 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵⭐️Must order 意粉✨✨ 龍蝦濃湯 🦞非常入味同濃郁 ,而且同墨汁意粉非常之夾💖 加埋超多嘅蟹肉同帶子, 真係非常之好味同一定要叫😋.⭐️ 炙燒黑豚肉醬意粉⭐️其實佢有少少似肉醬意粉🍝, 夾埋芝士🧀非常香口,而且黑豚肉醬係自己整, 份量非常豐富🥰 真係一啖肉醬一啖意粉😋.⭐️海鹽雪糕蜜糖吐司⭐️呢個都係must order 甜品🥰 佢喺法式吐司下面充滿咗熱辣辣嘅蛋漿💖 上面就是海鹽雪糕🍨, 加埋個糖漿🍯, 一凍一熱實在好正🥰.⭐️ 百香果梳打梳打入面充滿着粒粒百香果🍹顏色係非常之打卡able ✨.⭐️雜莓沙冰酸酸甜甜的雜莓沙冰🍓🫐, 好味又解渴✨.
鰂魚涌新開手工意粉店 ROSIE ⭐️

⭐️ 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵⭐️

⭐️ 炙燒黑豚肉醬意粉⭐️

⭐️海鹽雪糕蜜糖吐司⭐️

⭐️ 百香果梳打
梳打入面充滿着粒粒百香果🍹顏色係非常之打卡able ✨

⭐️雜莓沙冰
酸酸甜甜的雜莓沙冰🍓🫐, 好味又解渴✨

• 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵