2023-05-02
朋友從外地來港玩入住北角海逸酒店,晚上帶他去K11 Atelier地下有間叫Campsite食嘢。搭地鐵去到鰂魚涌站C出口,行經模範邨,步行2分鐘就到。Campsite係咪一間多國菜有酒飲㗎好地方,每日中午5點至晚上8點,都係Happy Hour,買一送一,非常抵飲。店內環境寬敞,裝修特別,為了營造郊野感覺,一幅牆舖滿大小不一木頭,沿住牆邊設有地櫃,櫃面排列不同牌子㗎酒,店內球形吊燈,俾人感覺月亮高掛天空,四週天花沿掛一條條樹葉,酒吧位置更用了綠燈給人感覺置身大自然之中。Campsite Sweet Corn Soup招牌粟米湯 $85粟米大粒又甜,歺包二片夾住凍牛油粒,甜甜麵包加埋鹹鹹牛油,好正👍Daily Soup每日精選湯 $75紫椰菜湯加一片麵包,湯夠濃滑,食得健康又有益。Slow-cooked Chicken Caesar Salad慢煮雞肉凱撒沙拉 $118冇雞皮㗎雞胸肉,大大件,鮮甜有雞汁,唔會乾爭爭又唔韌;沙律菜夠新鮮卜卜脆,沙律汁唔會太多,恰到好處,越食越開胃。Prawns Katsu吉列大蝦 $88大大隻蝦夠新鮮,炸得好香脆,蝦肉好彈牙,加埋新鮮檸檬汁,食得健康又開
搭地鐵去到鰂魚涌站C出口,行經模範邨,步行2分鐘就到。
Campsite Sweet Corn Soup
招牌粟米湯 $85
Daily Soup
每日精選湯 $75
紫椰菜湯加一片麵包,湯夠濃滑,食得健康又有益。
慢煮雞肉凱撒沙拉 $118
Prawns Katsu
吉列大蝦 $88
大大隻蝦夠新鮮,炸得好香脆,蝦肉好彈牙,加埋新鮮檸檬汁,食得健康又開胃。
Chicken Karaage
唐揚炸雞件 $78
雞件炸過但唔會過火,細細件,易入口,伴酒一流!
Grilled Mackerel Avocado Spaghetti
烤鯖魚牛油果香蒜意大利麵 $175
每條意大利麵外層都好均勻附有牛油果蓉,少少香蒜,加埋香口鮮甜鯖魚,食得健康。
Grilled Pineapple & Ice Cream
焦糖燒菠蘿雪糕 $80
兩大片新鮮菠蘿,切好一片片,菠蘿肉多汁又甜,大大雪糕球,好搶眼,一口菠蘿,一口雪糕,真係好滿足,好幸福!