2023-07-06 189 瀏覽
肚餓肥仔又出動,走黎食個魚生飯。叫個角切魚生丼,跟味噌湯,熱水任飲,加左$2要個紙包綠茶。上餐速度極快,下單後師傅直接係我面前攞碗飯,同準備好既材料出黎,砌完立即放櫃台食得,整個過程可能一分鐘都唔洗。(有戴手套既~應該唔污糟掛)1. 味噌湯,唔算太咸,有海帶同白菜(?),普通地好飲。2. 魚生飯,有幾種海鮮、玉子煎蛋同青瓜切粒,目測認到有三文魚、油甘、八爪魚、蟹柳同一堆飛魚籽。仲有一pat wasabi 同一堆薑。第一次咁食法所以我唔係咁熟,wasabi幾勁下,真係每次少少就好,嗆到我幾次(我又係傻,應該成pat wasabi攞出嚟放味噌湯個碗到先)。言歸正傳,魚生係好食既,中挺。飯量應該係一碗左右,對肥仔我而言有D唔夠候,正常人應該差唔多。唔知係咪錯覺,睇佢砌外賣既時候好似多D?咁一餐$92+$2,再加一&四捨五入就$103。咁既價錢食一堆海鮮係OK既~份量可能真係唔岩我哩個大胃肥仔啦😔。
肚餓肥仔又出動,走黎食個魚生飯。

角切魚生丼

叫個角切魚生丼,跟味噌湯,熱水任飲,加左$2要個紙包綠茶。

(有戴手套既~應該唔污糟掛)

1. 味噌湯,唔算太咸,有海帶同白菜(?),普通地好飲。