沙田新開賣貴價日本菜,11:30剛開門,weekend有 lunch set都唔算貴, 入去試下。午餐包括appetizer ,份量少得可憐。沙律👌🏻啲菜好新鮮不過份量實在太少,芝麻醬過多,太喧賓奪主。茶碗蒸👍🏻呢個唔錯,好重菇鮮味,多菇,個蛋都蒸得好滑。菜👎🏻完全唔知想點。得幾條菠菜,仲有6條金菇,但係零味道。Miso soup👍🏻正常miso soup。蒲燒鰻魚飯 $168👎🏻鰻魚都幾厚身,冇骨,好嫩滑,肉質柔軟。 有腥味,扣分。 醬汁微甜,亦都唔多,要再額外上, 整體個蒲燒鰻魚唔夠惹味。蛋絲砌得好細而且好多,但又無乜蛋味, 勝在食佢個口感。個飯都煮得好食,濕潤。紫菜絲壓在鰻魚底下都冧曬, 食嘅時候係一餅嘢咁,白芝麻少,食唔到芝麻香味。特上壽司御膳 $238👍🏻朋友點做了壽司,壽司比一般食嘅偏細,但係新鮮嘅。最難接受係隻蛋,凍而且冇味。服務水準超高,經常添茶而且員工非常有禮貌。環境好好,坐在梳化,仲可以有拉下簾營造私人空間。我唔太 like個蒲燒鰻魚,勝在 lunch set唔算貴。 可能佢比較出名燒物和魚生。

午餐包括appetizer ,份量少得可憐。

沙律👌🏻
啲菜好新鮮不過份量實在太少,芝麻醬過多,太喧賓奪主。
茶碗蒸👍🏻
呢個唔錯,好重菇鮮味,多菇,個蛋都蒸得好滑。
菜👎🏻
完全唔知想點。得幾條菠菜,仲有6條金菇,但係零味道。
Miso soup👍🏻
正常miso soup。

蒲燒鰻魚飯 $168👎🏻
蛋絲砌得好細而且好多,但又無乜蛋味, 勝在食佢個口感。
個飯都煮得好食,濕潤。

蒲燒鰻魚飯

特上壽司御膳 $238👍🏻
朋友點做了壽司壽司比一般食嘅偏細,但係新鮮嘅。最難接受係隻蛋,凍而且冇味。