2023-08-17
今次我去左荃灣一田行街,諗緊食乜好之際就見到呢間做日式丼飯既鋪,掛住食野唔記得影鋪位🥲 佢係bar枱咁樣食既,另外有個位係外賣既刺身壽司咁🍣我見佢做緊鰻魚祭既既推廣就叫左雙色鰻魚丼($138),佢條白燒鰻魚真係好大條😍 呢條鰻就冇鰻魚汁既,食到佢原本既鮮味,而條鰻魚都幾滑,另一半就係一塊塊平時壽司食到既鰻魚,配上鰻魚汁就好似食緊壽司咁🤣 呢碗飯好岩鰻魚控食,我食得好滿足,而且跟餐佢仲有碗麵豉湯送😋我跟餐可以優惠價加配埋鰻魚玉子燒($38),玉子燒再配上鰻魚汁又有另一種口感,鰻魚就同個飯一樣咁好食,玉子燒都係好好,唔知過左鰻魚祭仲有冇得叫🤔呢間鋪個感覺就係d刺身好新鮮,係坐位差小小,兩個人以上排排坐bar枱就傾唔到計,最後佢張單好搞笑,打錯曬d字,丼寫左井,鰻魚玉子燒變玉樣玉子燒😂😂