2020-02-15 319 瀏覽
係拉麵店百家爭鳴嘅年代,好食啲、出名啲既,閒閒地都要90蚊起!橫岡拉麵係香港最早期嘅拉麵店,十幾年前算係好貴~唔捨得食。但而家只係90蚊內就已經食到古早味嘅拉麵,仲要免收加一!係一個性價比高嘅選擇~溏心蛋~採用左日本蛋!蛋黃色澤紅潤~烚到剛剛好!用醬油浸至淺啡,賣相吸引,餸面一流!豚骨拉麵~相信大家都唔陌生。就算如何好味都難免會出現審美疲勞,所以呢次我就選擇左呢間鋪特色嘅香蔥拉麵!未試過嘅朋友真係推介一試,會上癮的~香濃嘅辣湯底配大蔥絲,就算冇任何叉燒等肉類都極之美味~齒頰留香!對拉麵一般般嘅朋友嚟講,鰻魚飯都係一個唔錯嘅選擇!鰻魚入口即溶,醬汁色香味全,蛋絲方面有啲鋪頭(例如爭x)係會採用現成嘅蛋絲,但佢係自家製,令人一試再試!鰻魚飯另有迷你版,可配拉麵餐~