2022-07-16 40 瀏覽
日式橙醬配煎鱒魚 ocean trout in JP with orange jam雖然驟眼睇落好似係三文魚,但其實係鱒魚(Trout)~ 係一種魚型🐟 到肉質都酷似三文魚嘅魚。但是,肉質比三文魚再肥d d~ 肉色係偏紅色而非偏橙色~廚師應該都唔止係煎熟、應該之後再用火槍處理過🔥 所以有微微嘅炭燒感覺👍🏼 橙醬🍊 味道都幾refreshing,唔會好假、好藥水味咁~ 所以就想大大啖點橙醬都唔會覺得太過膩。味道同魚肉好夾蟹肉水牛城芝士pizza $228Crab & Burrata Cheese pizza 🍕 🧀 🦀 一個長方形切開有六件,每件上面都有車厘茄,蘆筍一小塊~ refresh and juicy 平衡芝士濃味啲——不過水牛芝士本身其實味道都唔係太強烈~ 除咗蟹肉之外,仲有三文魚子,咬開都仲有少少爆汁😋 Pizza嘅餅你都唔會太厚身,入口舒服。

ocean trout in JP

蟹肉水牛城芝士pizza $228

備長炭水
2022-07-16
10 分鐘 (堂食)
ocean trout in JP
備長炭水