2019-03-09
鱘 找美食👨🏻🍳前幾日附近食完韓式料理,都經過 鱘 ,都覺得呢個餐廳聽特別。通常都係叫乜乜料理架嘛,單字既餐廳,應該有QK,有d特別🤔🤔!「鱘」有邊讀邊,讀音「尋」。野食選擇好多,普通至牛油雞翼,特別至魚子醬都有。都比較餓,就點了肉眼牛扒,黑豚豬鞍,蟹膏帶子同埋黑松露薯條。美國特級肉眼牛扒配日式燒汁呢塊牛扒都好大,Order嘅時候侍應冇問要幾成熟,就睇下廚師手勢。塊牛扒煎得啱啱好,唔會生到流血汁,都唔會熟到好硬。我覺得點吾點燒汁,就咁食牛扒個牛味都好出,啱晒我呢啲牛肉獸!伴碟嘅沙律菜係配左黑醋嘅,酸酸地,好清新。薯條都唔錯,係放耐左冇咁脆口,如果多少少就好🤣😋加拿大黑豚豬鞍配蜜糖芥末醬呢個都好好食,個豬皮燒得好脆!但係啲豬肉唔會好鞋口,都係嫩滑既,仲有小小肉汁。豬皮邊既脂肪有豐富嘅膠原蛋白,梗係唔可以錯過要食埋佢啦!佢呢個蜜糖芥末醬讚👍🏻,本身個豬鞍偏鹹少少,但係點左呢個醬,就啱啱好!蟹膏帶子我覺得呢個最好食,帶子真心新鮮,蟹膏都e次棒!蟹膏本身聞落去好香,食落去我覺得比海膽更好食!兩個味道鮮上加鮮,10分推介一定要食!黑松露薯條薯條炸到好脆口,係原個薯仔唔係薯粉!個黑松露醬都唔簡單
鱘 找美食👨🏻🍳
「鱘」有邊讀邊,讀音「尋」。
野食選擇好多,普通至牛油雞翼,特別至魚子醬都有。
美國特級肉眼牛扒配日式燒汁
伴碟嘅沙律菜係配左黑醋嘅,酸酸地,好清新。
薯條都唔錯,係放耐左冇咁脆口,如果多少少就好🤣😋
加拿大黑豚豬鞍配蜜糖芥末醬
蟹膏帶子
我覺得呢個最好食,帶子真心新鮮,蟹膏都e次棒!
蟹膏本身聞落去好香,食落去我覺得比海膽更好食!
兩個味道鮮上加鮮,10分推介一定要食!
黑松露薯條
薯條炸到好脆口,係原個薯仔唔係薯粉!
個黑松露醬都唔簡單,入邊嘅黑松露都多,所以薯條點左黑松露醬,有黑松露嘅香味又有薯條嘅香口脆味,比起m就既特式醬好食好多囉!
餐廳都幾細心,入邊有提供移動電源租借站,食耐左都唔驚電話冇電。
可以返兜!下次同朋友吹水食二人餐,都係$208。
有小食又有啤酒仲有唔錯嘅環境添!