1K
2019-10-22 271 瀏覽
同同事妹開完會食埋晚餐先歸家...大家諗住快食, 眼見有間潮州粉麵就衝入去, 入到去先記得我以前喺 Silvercord 返工時, 成日都去呢餐廳買早餐! 呢間餐廳印象深係因為佢好乾淨, 好難得呢類舖頭個地下係完全唔濕滑同無污漬! 潮州粉麵竟然有麻辣湯, 啱晒無乜胃口的我倆! 為免胃痛要小辣, 點知原來唔係好辣, 不過堅超級香! 自家制麻辣醬, 離遠未拎到埋嚟已經聞到麻香味, 食落味道有層次! 睇落好似好油, 實質不然! 麻辣雲吞牛腩米 ~ 雲吞食得出係新鮮包既, 蝦超大隻爽口彈牙, 豬肉唔會霉, 好有肉味, 雲吞皮薄而滑! 柱候牛腩好軟腍, 柱候味唔會太嗆, 正’s! 魚旦魚片河 ~ 手打魚旦啊…我愛上呢個魚旦, 超彈牙唔會 “水泡泡” 仲勁濃魚味! 我一般唔喜愛白色旦, 怕腥, 呢個白色旦唔會腥之餘仲堅有魚鮮味! 大推! 其實魚片都好味, 不過我愛魚旦多啲! 再來一客口水雞…有好多味菜喺面, 我就覺得甜甜哋平衡返個口水雞既辣, 小妹就話個味菜係辣辣哋….各人口味不同吧! 口水雞好好食, 雞肉滑而唔肥, 連雞皮都唔肥之餘竟然係脆口架…雞皮係脆口, 雞皮係脆口, 雞皮係脆口(重要事情講

再來一客口水雞…有好多味菜喺面, 我就覺得甜甜哋平衡返個口水雞既辣, 小妹就話個味菜係辣辣哋….各人口味不同吧! 口水雞好好食, 雞肉滑而唔肥, 連雞皮都唔肥之餘竟然係脆口架…雞皮係脆口, 雞皮係脆口, 雞皮係脆口(重要事情講3次), 必點!

公司小妹話奶茶都好飲, 好幼滑有茶味唔苦, 味道好平衡!

註: 米粉, 河粉都好幼滑!