2021-05-10 107 瀏覽
今日要去銅鑼灣買夏天衫褲,買完順便喺附近搵嘢食,喺IG都經常見到大家推薦呢間,一啲試下lunch set。呢度嘅座位都係吧枱,可以睇師傅表演之餘,又好啱一啲成日獨自去搵食嘅人(即係我😂)🥗 沙律配埋麻醬,口感清新~🥣 麵豉湯有好多料,唔係剩係得湯水,鮮甜得黎又唔會重口味或者鹹👍🏻7️⃣ 北海丼 $188有吞拿魚腩、油甘魚、赤貝、牡丹蝦、海膽、三文魚、三文魚籽,總共7種🤩 Presentation靚,食材又新鮮☺️ 我個人最鐘意海膽、三文魚、三文魚籽~吞拿魚腩油脂靚,食落真係入口即溶油甘魚口感柔軟細滑,肥而不膩赤貝就爽口;牡丹蝦好好肉地,唔會軟爛,新鮮帶少少甜好驚喜嘅係海膽味道鮮甜濃郁,口感細膩。完全唔會有腥味,好新鮮!三文魚好高質,真係唔同級數,肥美軟嫩又鮮甜😋 三文魚籽每粒都好大粒,爆珠之後嘅魚油味好香,而且份量比得好足,食到最尾仲有,開心🥳 飯好多,日本珍珠米保證飯粒飽滿有咬口,大大碗真係飽肚🤰🏻職員都好有禮貌,下次想試omakase☺️

🥗 沙律
配埋麻醬,口感清新~

🥣 麵豉湯
有好多料,唔係剩係得湯水,鮮甜得黎又唔會重口味或者鹹👍🏻

7️⃣ 北海丼 $188

吞拿魚腩油脂靚,食落真係入口即溶

油甘魚口感柔軟細滑,肥而不膩
赤貝就爽口;牡丹蝦好好肉地,唔會軟爛,新鮮帶少少甜

職員都好有禮貌,下次想試omakase☺️