2021-08-25 59 瀏覽
Omakase嘅意思係由廚師發板,「信任吧」就好似廚師們講一句:請交給我吧,為客人安排最新鮮上盛嘅食材😌今次嘅omakase有正宗日本師傅,相機同Jenny都一樣咁飽咁滿足🥰📸💚枝豆豆腐作為前菜,夠嫩滑再加上杞子作點綴,已經急不及待等入戲肉🍣福崗 間八魚第一道菜入口已經俘虜咗Jenny個心😧師傅調製嘅醬汁充分地將魚嘅鮮味帶出,壽司紫菜亦唔會韌🐟🐙北海道 八爪魚八爪魚入口鮮嫩、滑口,肉質晶瑩剔透❤️🍣靜崗 鯵魚 肉質新鮮唔再講,上面嘅蔥蓉係由薑同香蔥整成,真係upgrade晒成個風味,師傅都特別介紹呢一款係佢嘅最愛,好食到Jenny托經理同師傅講咗句:おいしい!🍣鹿兒島 赤身用醬油漬製嘅赤身肉質彈牙~細心嘅師傅見Jenny忙住影相,喺食之前掃多次醬油,超加分🥺🍣靜岡 比目魚呢款魚肉係會化開,非常鮮甜😋🍣鹿兒島 中拖羅Jenny食過比較多肉、豐滿嘅一款,魚油滿溢口腔,勁正!🤎三文魚籽海膽小丼當見到師傅拎出一板平川海膽,Jenny已經流晒口水;小丼嘅海膽都入口即化,食到停唔到口🤤🤎小卷差唔多尾聲,有碟分別以酸蘿蔔、青瓜、牛蒡整成嘅小卷😚旁邊嘅玉子都超晒班,非常綿滑香甜,又係入口即化😋最後就係麵

💚枝豆豆腐
作為前菜,夠嫩滑再加上杞子作點綴,已經急不及待等入戲肉

🍣福崗 間八魚

🐙北海道 八爪魚
八爪魚入口鮮嫩、滑口,肉質晶瑩剔透❤️

🍣靜崗 鯵魚

🍣鹿兒島 赤身

🍣靜岡 比目魚
呢款魚肉係會化開,非常鮮甜😋

🍣鹿兒島 中拖羅
Jenny食過比較多肉、豐滿嘅一款,魚油滿溢口腔,勁正!

🤎三文魚籽海膽小丼

🤎小卷

最後就係麵豉湯、冰蜜桃同埋巨峰提子作結,為呢餐收個靚尾尾~🥰

師傅贏得我嘅信任,希望下次可以再交個胃俾師傅😚