2020-06-29
今晚原本想去上環海港開飯,8pm去到門口...人頭湧湧,有大有細唔知等幾耐,轉移陣地,去鳳城望望有無位,見到個場,真係差天共地,「吉」枱多的是,真係咁差?坦白講,之前都有幫襯,但選擇真係比較少。全家人都鍾意食海鮮,對河鮮真係一般;當然最重要係味道,鳳城以小炒同順德菜為主,但水準唔夠隱定,上次食過麻麻,所以好耐無幫襯,今晚食完,大家異口同聲講,短期可再光顧!全家人,五大一小,叫左五餸一羹加甜品,埋單$966,部分菜式在6月前有折扣優惠。整體每樣都可以;小炒選擇比以前多,唔會食嚟食去都係淡水魚,炒鮮奶等等。要數最差的一道菜、就係焗桶蠔,呢個正正就係我上面提及嘅「水準唔夠穩定」的代表作!一入口,成口油,成舊粉槳喺口,賣相比較差,連少少綠色的蔥段都無⋯可能我呢個師奶都煮得好食過佢,呢個餸有D失望!