2023-07-10 17 瀏覽
鳴虎地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下6-9號舖作為拉麵控嘅我,最近見好多人介紹呢間土瓜灣拉麵店🤩,於是決定叫朋友同我去試試,一解思鄉之愁🤣。鳴虎拉麵套餐🦐+芝士魚條🐠+無糖可樂🥤$128拉麵一上檯就已經聞到濃濃蝦湯味,一飲啖湯湯底香濃鮮甜😍,再加上佢幾彈牙嘅麵條和入口即溶嘅半肥瘦日本叉燒,真係好食到我連碗湯都飲曬去😝。芝士魚條好香濃,芝士味十足🤤,而且仲有炒炒流心感覺。黑鳴虎🌑$88拉麵都煮得幾軟硬適,而且食落有好重麥味再加上湯底黑蒜味濃郁😛,味道非常豐富,一少啖入口都已經飲得出湯底甜中帶咸😋,配上多蔥,真係好Match呀。 壓軸佢地嘅燒黑豚,黑豚肉係半肥瘦,而且都燒得幾香,不錯🤪。P.S 呢㗎餐廳仲有火熱優惠🔥每週星期一至星期五(公衆假期除外)都有唔同特價外賣日式丼配飲品🍱$38 🌟所有一田分店不參與此優惠。
鳴虎
地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下6-9號舖